Activiteiten voor kinderen

In onze geloofsgemeenschap vinden we de toekomst erg belangrijk. Daarom organiseren we veel activiteiten voor kinderen.

Kinderwoorddienst

Elke zondag is er in de St.Lambertusbasiliek tijdens de Mis van 11.00 uur specifiek aandacht voor de kinderen. Direct aan het begin van de viering worden de kinderen uitgenodigd met één van de leidsters mee te gaan naar de Kinderwoorddienst in de sacristie rechts vooraan in de kerk. De kinderen luisteren naar een verhaal over het thema van die zondag en  bidden, zingen, praten en knutselen daar samen over. Tijdens de Advent en de 40 Dagentijd wordt er gewerkt met een project.

Deelnemen aan de kinderwoorddienst is een hele goede en leerzame manier om de kinderen al heel jong te laten kennismaken met de prachtige verhalen uit de Bijbel. De kinderen vinden het leuk om samen naar de verhalen te luisteren en met een prachtige knutsel terug te komen bij hun ouders in de kerk.

Ook mogen de kinderen  hun eigen intenties in het kinder-intentieboek schrijven dat achter in de kerk ligt. Iedere zondag wordt er dan bij de voorbeden een weesgegroetje tot Maria gebeden voor de intenties die in de week ervoor zijn opgeschreven.

Heeft u vragen over de kinderwoorddienst, dan kunt u contact opnemen met Liedeke ten Vregelaar en mailen naar kinderwoorddienstlambertus@gmail.comKinderen kunnen uiteraard kosteloos deelnemen aan de kinderwoorddienst. 

Crèche

Tijdens de viering op zondag is er ook crèche voor de allerkleinsten. De crèche is in het parochiehuis. Tijdens de communie lopen de kinderen van de crèche mee naar voren en ontvangen zij de zegen. Ook de crèche tijdens de zondagse vieringen is kosteloos. 

Misdienaars en acolieten

Nadat kinderen hun Eerste H. Communie hebben gedaan, kunnen zij ook misdienaar worden en later doorstromen naar de acolieten. De misdienaars en acolieten vervullen een belangrijke functie tijdens de eucharistieviering. Zij ondersteunen de pastoor op het altaar, onder meer bij het lezen van het evangelie en het klaarmaken van de altaartafel. Voor informatie over de misdienaars en acolieten (en voor het aanmelden van nieuwe misdienaars en acolieten) kunt u contact opnemen met Anne ten Heggeler en mailen naar anne@tenheggeler.com.

Koorschool Lambertus

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar is er de Koorschool Lambertus. Er wordt op professioneel niveau gewerkt aan de muzikale vorming van de kinderen en laat hen kennismaken met de grote schat aan koormuziek. Meer informatie vindt u op de website van Koorschool Lambertus.

Kinderwoorddienst

Misdienaars en acolieten

Koorschool Lambertus