Nationale Roepingenweek 5-11 nov.

Van 5 tot 11 november vieren we de Nationale Roepingenweek. Doel van deze speciale week is het fundamentele belang te benadrukken van bijzondere roepingen voor de Kerk.

Het Ariënsinstituut in Utrecht organiseert meeleefdagen voor wie erover denkt priester te worden. nodigt van harte jonge mensen uit die erover denken of het priesterschap wellicht iets voor hen is. Rector P. Kuipers benadrukt dat het verlangen om priester te worden niet vanzelfsprekend is en begint bij God’s roeping.

Als je ooit hebt overwogen om priester te worden, dan is dit een mooie kans!

Tijdens de meeleefdagen kun je die roeping ontdekken. Het biedt de perfecte omgeving voor gebed en ontmoeting, waar je kunt nadenken over de vraag of de Heer jou misschien roept om priester te worden. Je kunt zelfs een dag of enkele dagen meeleven met de priesterstudenten, en er is ruimte om met elkaar en de rector te praten over eventuele vragen die je hebt. Grijp deze kans en ontdek of het priesterschap jouw roeping is!

Ook wijzen wij nogmaals op de film ‘Hier ben ik’ die in januari 2023 in première ging en inmiddels door velen is gezien. Deze volgt drie priesters van het Aartsbisdom Utrecht in hun dagelijkse werkzaamheden en laat hen aan het woord over roeping, gebed en het priesterschap. Bekijk de film hier: www.ariensinstituut.nl/roepingenfilm.

 

Op voorspraak van de heilige Willibrord, patroon van ons aartsbisdom, bidden wij om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Dat er ook in de Kerk van morgen mensen mogen zijn die ons voorgaan in de verkondiging van het Evangelie en de viering van de sacramenten en zo hun steentje bijdragen aan de opbouw van Gods Kerk. Laat ons bidden …

 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bur,_F%C3%ABnster_Hl_Willibrord.jpg?utm_source=Laposta&utm_campaign=Nieuwsbrief+61+%28oktober+2023%29&utm_medium=email