VRIENDSSCHAPSTEKEN

Scouting St. Christoffel is een RK vereniging in Hengelo die zich in het prachtige Weusthagpark bevindt. St Cristoffel is opgericht in 1933 en bestaat dit jaar 90 jaar.

Zaterdag 9 september vond het jubileumfeest plaats. Het feest stond in het teken van “waardering”. Scouting St Christoffel kent een lijst met mensen cq instellingen die veel betekenen/ gedaan hebben voor de vereniging. Omdat de Lambertus Basiliek belangrijk is voor St Christoffel overhandigde Alfred van der Pluijm, na de Eucharistieviering van 10 september een vriendschapsteken in de vorm van een kaart, aan pastoor Jansen.

Pastoor Jansen bedankte Alfred en las voor: “het vriendschapsteken van Scouting Nederland is uitgereikt aan de St. Lambertus Basiliek door Scouting St. Christoffel”.

Pastoor Jansen: “Misschien is dit een prachtige oproep aan een ieder van ons om elkaar te waarderen, daar zijn we soms iets te bescheiden in.”
Op de foto: Alfred met de ingelijste naamplaatjes van de mensen cq instellingen die veel betekent/gedaan hebben voor de Scouting.

Foto: kerkfotografie.nl