Lambertus 25 jaar Basiliek

Pontificale Hoogmis

Op zondag 27 november, de eerste zondag van de advent, vieren we dat 25 jaar geleden de Lambertus tot Basiliek werd verheven. De titel Basiliek wordt met flair, enthousiasme en trots gedragen.

We willen dit bijzondere jubileum als gemeenschap vieren. Om 11.00 uur starten we de feestelijkheden met een pontificale Hoogmis met Monseigneur H. Woorts als Hoofdcelebrant, concelebrant is Pastoor Jansen. Het koor Voices to Heaven zal de viering muzikaal begeleiden. Tevens zal de Broederschap St. Lambertus uit Maastricht participeren. De broederschap heeft als doel meer diepgang in de verering van St. Lambertus te bevorderen. Het Dragersgilde St. Lambertus uit Maastricht zal ook aanwezig zijn. Het gilde neemt een prachtige buste van St. Lambertus mee en zal dit op gepaste wijze de Basiliek binnendragen.

Vrijwilligersmarkt

Het Jubileum staat in het teken van de toekomst van de Lambertus als Basiliek met vrijwilligers als hoeksteen van onze geloofsgemeenschap. De Basiliek vraagt om toekomstperspectief en heeft een impuls nodig in de vorm van extra vrijwilligers. Mensen die hun talenten inzetten voor de gemeenschap van gelovigen, diaconie en catechese.

We kunnen niet zonder u!
We hebben u nodig om die levendige vitale gemeenschap te zijn en te blijven.

Wilt u zich ook met hart en ziel inzetten voor onze geloofsgemeenschap?

Na de Hoogmis zal achterin de Basiliek zal een “vrijwilligersmarkt” plaatsvinden. Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de verschillende vrijwilligersgroepen/taken en te ontdekken waar er behoefte is aan extra ondersteuning. U uw interesse middels een formulier kenbaar maken. Zowel tijdens de markt in de Basiliek of via dit online formulier.

Stadscafé De Basiliek

Na kennismaking met de vrijwilligersmarkt bent u van harte welkom in Stadscafe De Basiliek om elkaar te ontmoeten. Voor de inwendige mens zal worden gezorgd.

 

Eucharistieviering en lezing op dinsdag 29 november

Op dinsdag 29 november, de eigenlijke dag van de verheffing, is er ‘s avonds om 19.00 uur een eucharistieviering.
Daarna is er een lezing in het parochiehuis rond het thema ‘Basiliek: gisteren, vandaag en morgen.